Vragen &
contact

Telefoon

+31 (0)85 060 5556      (9 tot 18u, maandag tot vrijdag)

Meest gestelde vragen

Aankoop, levering & retour

Hoe werkt Wolk?
Er zitten 3 bewegingssensoren in Wolk. Die herkennen de val en zorgen dat de airbag gevuld is met lucht voordat iemand de grond raakt. Vervolgens loopt de airbag na de val langzaam leeg.
Wat zijn de kosten?
De prijs van Wolk is 549 euro inclusief BTW. Het vervangen van de inflator incl. wassen en systeem-controle kost 99 euro inclusief BTW.
Wat is de juiste maat?
Er zijn 3 verschillende maten, namelijk S, M, en L. De maat wordt bepaald door de omvang op de blote huid te meten net onder de taille (ca. 1 handbreedte onder de navel).
S: 90 tot 105 cm
M: 100 tot 115 cm
L: 110 tot 125 cm
Hoe krijg ik Wolk geleverd?
Wolk wordt geleverd met pakketpost van PostNL. De levertijd is maximaal 5 werkdagen indien voorradig.
Kan ik Wolk direct gebruiken?
Ja, de batterij is volledig opgeladen bij levering. Wolk wordt bovendien geleverd met een duidelijke gebruiksaanwijzing, zodat u hem direct in gebruik kunt nemen.
Hoe kan ik voor Wolk betalen?

De webshop ondersteunt de volgende betalingsmethodes:

  • iDEAL
  • CreditCard (Mastercard, Maestro, VISA, AmericanExpress, VPAY, Cartes Bancaires en CartaSi)
Krijg ik mijn geld terug als Wolk niet bevalt?
Als Wolk u niet bevalt, of u twijfelt: neem contact op met de Wolk klantenservice. Graag horen we of en hoe we u kunnen helpen. Wij zullen onze uiterste best doen om eventuele vragen of problemen op te lossen.

Bij retour binnen 14 dagen krijgt u uw geld terug. Wolk dient dan onbeschadigd te zijn. Gewone gebruikssporen zijn geen probleem.

Hoe stuur ik Wolk retour?
Bel of mail de Wolk klantenservice met de reden van retour. Wij geven u dan een retour-nummer, voor onze administratie. Stuur het product bij voorkeur in de originele verpakking terug naar Wolk (adres wordt gedeeld in de correspondentie met de klantenservice). Wij nemen de verzendkosten voor onze rekening en vergoeden deze bij het terugstorten van het aankoopbedrag

Gebruik

Voor wie is Wolk bedoeld?
Wolk is ontwikkeld met en voor senioren die merken wat vaker even uit balans te zijn, te struikelen of (bijna) te vallen. Al dan niet in combinatie met het kwetsbaarder worden van de botten. Mensen voor wie een heupfractuur misschien op de loer ligt.
Mensen die niet bij de pakken neer gaan zitten en zich niet willen laten beperken.
Diverse gebruikers hebben ervaren dat zij zich met Wolk extra beschermd voelen. Hierdoor krijgen ze meer vertrouwen en zijn ze meer mobieler.

Specifiek, is Wolk een uitkomst voor mensen:
– Tijdens een revalidatie-traject
– Met Parkinson(isme)
– Met Osteoporose(-penie)
– Met duizeligheid/wegrakingen
– Met spierzwakte
– Met een verminderd zicht / die moeite hebben met de inschatting van diepte en afstand, bijvoorbeeld drempeltjes
– Met een verminderd evenwicht
– Na een heupvervangende operatie / met een heupprothese

Hoe doe ik Wolk om?
We hebben een handige guide gemaakt om u verder te helpen.

Bekijk hier

Is Wolk veilig?
Wolk is CE goedgekeurd; dit geeft aan dat het product veilig is en aan Europese richtlijnen voldoet. Er zijn diverse praktijkgerichte onderzoeken verricht die hebben geleid tot optimaal gebruiksgemak en werking van de riem.
Kan ik fietsen met Wolk?
Wolk kan de bescherming niet garanderen tijdens het fietsen
Is Wolk bewezen effectief?
Het dragen van Wolk biedt bij een val bescherming voor de heupen en niet voor andere lichaamsdelen. Hoewel 10 keer een val op de heup van een kwetsbare senior succesvol is opgevangen door Wolk, is het nog niet wetenschappelijk bewezen dat Wolk een heupfractuur voorkomt.
Kan het ook gebeuren dat mensen eerst een heup breken en daardoor vallen?
Deze situatie kan zich voordoen, maar is volgens traumachirurgen wel heel zeldzaam. Hoe dan ook zorgt Wolk dan voor een zachtere landing.
Wat moet ik doen als ik ben gevallen?

Na een activatie moet de Vulling worden vervangen. Hiervoor bestaan 2 opties: 

  • Vulling zelf vervangen:
    1e extra vulling kost €75 >> de 2e €50 >> de 3e of meer €25
  • Vervangen door Wolk: €99 (incl. verzenden en algehele controle door Wolk)
Past Wolk wel onder mijn kleding?
Ja Wolk is ontworpen om comfortabel onder uw kleding te passen. Zorg er wel voor dat de flappen glad over uw heupen zitten en niet omhoog schuiven als u uw broek/rok aandoet.

U kunt ervoor kiezen om Wolk boven of onder uw ondergoed te dragen.

De airbag wordt ~5cm dik. Uw kleren raken hierdoor niet beschadigd.

Kan ik Wolk ook ’s nachts dragen?
U kunt slapen met Wolk. Het voordeel is dat u beschermd bent als u uit bed zou vallen of direct bij het opstaan.
Hoeveel dagen gaat een opgeladen batterij mee?
Wolk biedt 2 dagen bescherming op een volle batterij. U kunt Wolk opladen met de meegeleverde oplader. Het lampje op de Wolk geeft aan wanneer de batterij leeg raakt. Lees hiervoor de gebruiksaanwijzing.
Hoe werkt dat met die alarmering?
Binnenkort beschikbaar >>
Wolk kan een alarm uit sturen bij een val. Hiervoor dient u ten alle tijden een smartphone in de buurt te hebben. Download via de Apple iOS store of de Google Play store de ‘Wolk’ – app en volg de instructies. Zie ook de meegeleverde gebruiksaanwijzing
Kan Wolk gewassen worden?
Ja zeker! De riem kan in zijn geheel in de wasmachine en op 40 graden gewassen worden. Zie voor uitgebreid wasvoorschrift de bijgeleverde gebruiksaanwijzing.

Service & Garantie

Hoe weet ik zeker dat Wolk werkt?
Wolk is uitvoerig getest, in het laboratorium en onder testgebruikers. Ook is Wolk uitgebreid getest en goed bevonden voor CE-marketing door onafhankelijk testinstituut Rico-Test (zie ook  www.wolkairbag.com/onderzoek/)

Voorzichtigheid blijft geboden, waar u ook gaat. Geen enkele airbag kan u tegen elke mogelijke klap beschermen en in alle gevallen (ernstig) letsel voorkomen.

Wat is de service na een val?
Als u bent gevallen en de airbags hebben hun werk gedaan en moeten de Inflators worden vervangen en Wolk worden gecontroleerd. Neem na een val contact op met Wolk klantenservice waarna we het terugsturen van Wolk organiseren. De kosten voor het vervangen van de Inflator, het controleren van de Wolk, het schoonmaken en de retourservice zijn EUR 99, inclusief verzending.
Uw vraag niet beantwoord? Neem gerust contact met ons op.

Telefoon

085 060 5556      (9 tot 18u, maandag tot vrijdag)

Contact per mail

Als u onderstaand formulier invult nemen wij zo spoedig mogelijk per mail of telefonisch contact met u op

Blijf actief!