Veelgestelde vragen


Bekijk hier onze sectie veelgestelde vragen, of stuur ons een bericht onderaan de pagina.

Veelgestelde vragen


Bekijk hier onze sectie veelgestelde vragen, of stuur ons een bericht onderaan de pagina.

Waar vind ik de gebruiksaanwijzing?

U kunt de gebruiksaanwijzing hier downloaden:

Bekijk

Hoe krijg ik Wolk geleverd?

Wolk wordt geleverd met pakketpost van PostNL. De levertijd is maximaal 5 werkdagen indien voorradig (zie ook de productpagina voor een opmerking over levertijd).

Kan ik Wolk direct gebruiken?

Ja, de batterij is volledig opgeladen bij levering. Wolk wordt bovendien geleverd met een duidelijke gebruiksaanwijzing, zodat u hem direct in gebruik kunt nemen.

Hoe kan ik Wolk betalen?

De webshop ondersteunt de volgende betalingsmethodes:
– Ideal
– Creditcard
– In 3x betalen, met 0% rente
– Achteraf betalen
– Via overboeking

 

 

Hoe kan ik de alarmering van Wolk activeren?

Na ontvangst van de heupairbag kunt u zelf het valalarm activeren door de QR-code op het label van Wolk te scannen met uw telefoon. U kunt zich dan registreren, waarna u wordt doorverwezen naar een betaalomgeving waarin u de eerste maandelijkse abonnements-bijdrage van €14,95 kunt afrekenen

Hoe stuur ik Wolk retour?

Wil je het product retour sturen? Dat kan via onderstaand proces indien het binnen 2 weken na ontvangst is. Klik daarvoor op deze link: https://www.wolkairbag.com/retouren

Wij nemen dan de verzendkosten voor onze rekening.

Voor wie is Wolk bedoeld?

Wolk is ontwikkeld met en voor senioren die merken wat vaker even uit balans te zijn, te struikelen of (bijna) te vallen. Al dan niet in combinatie met het kwetsbaarder worden van de botten wat met de leeftijd komt.

Is Wolk veilig?

Wolk is CE goedgekeurd; dit geeft aan dat het product veilig is en aan Europese richtlijnen voldoet. Er zijn diverse praktijkgerichte onderzoeken verricht die hebben geleid tot optimaal gebruiksgemak en werking van de riem.

Kan ik fietsen met Wolk?

Fietsen met Wolk is mogelijk. Dit geldt ook voor een E-bike. Er zijn al meerdere mensen die met Wolk van hun fiets zijn gevallen >> zie daarvoor ook de video met het verhaal van Mr. Kremer op de homepage – onder de ‘Wolk verhalen’

Werkt Wolk onder een strakke broek?

Wolk werkt ook goed onder een strakke broek en is zelfs  getest onder ‘skinny jeans’. We denken bij airbags van de airbags in auto’s, maar gelukkig gaan wij niet zo hard als een auto. Onze airbag van een paar centimeter vindt altijd zijn weg en is meer dan genoeg om zelfs de allerhardste klap op te vangen – terwijl de kleren heel blijven.

Is Wolk bewezen effectief?

De Wolk heupairbag heeft in de ouderenzorg al significante resultaten opgeleverd. De zorgorganisatie tanteLouise heeft 1.100 cliënten en zet al ruim een jaar 50 Wolk heupairbags in bij hun cliënten met het meeste val- en breekrisic0 – met giga succes: In de 12 maanden dat ze Wolk inzetten waren er 26 heupfracturen, terwijl het jaar ervoor (zonder Wolk) er nog 55 heupfracturen waren. Dat is een afname van 46%! Niemand die een Wolk omhad heeft zijn heup gebroken, maar er zijn veel vallen geweest. >> Lees er meer over in dit artikel van de Volkskrant: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/eerste-hulp-voor-vallende-ouderen-de-heupairbag~b8eaa36b/

Kan het gebeuren dat mensen eerst een heup breken en daardoor vallen?

Deze situatie kan zich voordoen, maar is volgens geinterviewde traumachirurgen en orthopeden heel zeldzaam: “Als het al voorkomt, dan in minder dan 5% van de gevallen”. Hoe dan ook zorgt Wolk voor een zachtere landing.

Wat moet ik doen als ik ben gevallen?

Na een val met activatie van een airbag moet de vulling worden vervangen. Zie de gebruiksaanwijzing voor een heldere instructie.

Kan ik Wolk ook ’s nachts dragen?

U kunt slapen met Wolk. Het voordeel is dat u beschermd bent bij toiletgang in de nacht of direct bij het opstaan. Er zitten echter wel harde onderdelen in de riem. Bepaal of het slapen met Wolk comfortabel is voor u.

We raden wel aan een strak broekje eroverheen te dragen, zodat Wolk goed op de plek blijft zitten.

Mag ik met Wolk het vliegtuig in?

Vliegen met Wolk is toegestaan door de meeste luchtvaartmaatschappijen. IATA – de overkoepelende organisatie van luchtvaartmaatschappijen – staat maximaal 4 vullingen toe in de handbagage.
Mocht u twijfelen om Wolk mee te nemen in het vliegtuig, dan adviseren wij dit officiële document van IATA te printen, zodat u het kunt tonen aan de security van het vliegveld.

Hoeveel dagen gaat een opgeladen batterij mee?

Bij gemiddeld gebruik biedt Wolk 2 dagen* bescherming op een volle batterij. U kunt Wolk opladen met de meegeleverde oplader. Het lampje op de Wolk geeft aan wanneer de batterij leeg raakt. Lees hiervoor de gebruiksaanwijzing.

*hierbij wordt uitgegaan van maximaal 12 uur draagtijd per dag

Hoe werkt de automatische alarmering?

Wolk+ kan een alarm uit sturen bij een val incl. GPS locatie. Hiervoor dient u een contactpersoon met mobiele telefoon in te stellen in de webapp. Zie ook de meegeleverde gebruiksaanwijzing

Kan Wolk gewassen worden?

Ja zeker – Wolk is waterdicht. De heupairbag kan in zijn geheel in de wasmachine en op 40 graden gewassen worden, en ook nog in de droger gedroogd worden. Zie voor uitgebreid wasvoorschrift de bijgeleverde gebruiksaanwijzing.

Hoe doe ik Wolk om?

We hebben een handig formulier gemaakt om u verder te helpen:

Download

Wat betekenen de lampjes?

We leggen het u graag uit aan de hand van dit schema:

Download

Hoe laad ik de Wolk op?

Bekijk het plaatje hieronder voor meer informatie:

Download

Hoe kan ik een patroon vervangen?

Zo raden wij u aan een patroon van Wolk te vervangen:

Download

Wat gebeurt er als Wolk afgaat?

Wil je weten wat er precies gebeurt als de Wolk afgaat?:

Download

Hoe kan ik Wolk het beste schoonmaken?

Dit zijn onze wasvoorschriften voor de Wolk:

Download

Hoe weet ik zeker dat Wolk werkt?

Als het groene lampje brandt is de bescherming actief. Wolk is uitvoerig getest, in het laboratorium en onder testgebruikers. Ook is Wolk uitgebreid getest en goed bevonden voor CE-markering door onafhankelijk testinstituut Rico-Test (Lees hier meer over.)
Voorzichtigheid blijft geboden, waar u ook gaat. Geen enkele airbag kan u tegen elke mogelijke klap beschermen en in alle gevallen (ernstig) letsel voorkomen.

Wat is de service na een val?

Als u bent gevallen en de airbags hebben hun werk gedaan, moet de patroon worden vervangen. U kunt zelf de patroon vervangen. Neem contact op met de klantenservice voor instructies en ondersteuning.

Benieuwd wat Wolk voor je organisatie kan betekenen?

Neem telefonisch contact op met Kim, of stuur ons een bericht.

085-0605556

Press kit

Wilt u schrijven over Wolk of er iets mee doen op uw site? Gebruik dan de te downloaden press kit!